Spotti auttaa opoa ja opiskelijaa


Spotti – erityisohjausta selkokielellä on selkokielinen materiaali oppilaanohjauksen ja opinto-ohjauksen ammattilaisten käyttöön. Kirjassa on paljon tehtäviä ja harjoituksia niin peruskoulun, nivelvaiheen kuin toisen asteen oppijoille, jotka tarvitsevat erityistä tukea opinnoissaan. Materiaalin ohjauksellinen painopiste on oppijan omien vahvuuksien tunnistamisessa sekä jokaiselle sopivan opintopolun rakentamisessa.

Spotti syntyi opetuskentän toiveesta ja ammattilaistiimin kesken. Kirjoitustyöstä vastasivat opinto-ohjaaja Jaana Heikkinen Ammattiopisto Luovista, opettaja Outi Santanen Stadin ammatti- ja aikuisopistosta sekä Muru Juurola, opinto-ohjaaja Apollon yhteiskoulusta. Materiaalihanketta koordinoi erityisopettaja, asiantuntija ja tuottaja Sakari Kilkki Opikkeesta.

Näin teoksesta kertoo Muru Juurola, joka osallistui Spottiin erityisesti perusopetuksen oppilaanohjauksen asiantuntijana:

”Olen kokenut sydämen asiana, että opon työ on ohjattavan palvelukseen asettumista. Fokus on ohjattavan elämään tutustumisessa; millainen persoona sinä olet, mitkä ovat sinun vahvuuksiasi?

Spotti tarjoaa ohjauksellista otetta myös erityisopetuksen pienryhmiin ja toimijuuden kokemusta siinä, kun oppija valmistautuu muutokseen.  Spotti on hyvä väline eriyttämiseen selkokielen ansiosta. Esimerkiksi s2-oppilas saa myös hyvin kiinni ohjauksen sisällöistä.”     

Tutustu Spottiin Opikkeen verkkokaupassa – mukana näytesivuja materiaalista