MAHTAVA MUSIIKKI: Opas tasa-arvoiseen ja motivoivaan musiikinopetukseen

36 €

Mahtava musiikki tarjoaa tietoa, ideoita ja videoesimerkkejä opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Kirjassa perehdytään musiikin hyötyihin, yksilöllistämisen ja motivaation merkitykseen, onnistuneen opetuksen kulmakiviin sekä musisointia helpottaviin keinoihin, kuten kuvionuotteihin ja teknologisiin sovelluksiin. Lisäksi tutustutaan musiikinopetuksen työtapoihin ja musiikillisen kasvun malliin, jotka auttavat opetusprosessin laatimisessa ja toteuttamisessa.

Käytännönläheisessä kirjassa korostuvat positiivinen asenneilmapiiri ja oppijoiden voimavarojen hyödyntäminen. Tavoitteena on tasa-arvoinen opetus, jossa kaikki motivoituvat musisoimaan ja kokevat onnistumisen elämyksiä ensimmäisistä musiikkitunneista lähtien.

Varastossa

Tekijä

Markku Kaikkonen, Juha Salo, Päivi Vannasmaa, Maiju Mäki

Kuvittaja

Kuvionuottikuvat Kaarlo Uusitalo

Kustantaja

Kehitysvammaliitto ry

Painos

1. painos

Sivumäärä

82

Julkaisumuoto

Pehmeäkantinen kirja

Tuotenumero

1814

ISBN

978-951-580-725-0

Kirjan sisältöön liittyvät videot ovat oleellinen osa Mahtavaa musiikkia. Niitä on lähes 80 ja ne ovat materiaalipankissa verkossa. Videoilla kirjan tekijät esittävät omia toimintatapojaan, kertovat ajatuksiaan opettamisessa huomioitavista asioista ja näyttävät esimerkkejä opetustuokioistaan. Mahtavaa musiikkia voi hyödyntää muun muassa varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, erityisopetuksessa, vapaassa sivistystyössä, taiteen perusopetuksessa ja kerhotoiminnassa.

Mahtava musiikki – Opike (kvl.fi)