Sukella selkokirjaan -e-kirja

39 €

Selkokirjallisuus pintaa syvemmältä

”Selkoromaanit ovat vieneet minut mennessään.” – Anne, 59 vuotta
”Selkokirja auttaa minua lukemaan ja oppimaan suomea.” – Mithi, 23 vuotta

Selkokirjojen tarkoitus on tehdä lukeminen mahdolliseksi henkilöille, joille se muuten olisi vaikeaa tai mahdotonta. Sukella selkokirjaan kertoo, mikä on selkokirja, kenelle selkokirjat sopivat ja miksi niitä kirjoitetaan. Miten selkokirjassa voi yhdistää selkokielen vaatimukset ja taiteellisesti ansiokkaan ilmaisun? Miten yleiskielisen teoksen parhaat piirteet säilyvät, kun se mukautetaan selkokielelle?

Yleistajuinen kirja tekee tunnetuksi selkokielistä kaunokirjallisuutta, kehittää ohjeiden avulla selkokirjojen kieltä ja vakiinnuttaa osaltaan selkokirjallisuuden asemaa tasavertaisena muun kirjallisuuden rinnalla. Käytännönläheisen, runsaasti tekstiesimerkkejä sisältävän teoksen antia täydentävät lukutaitotyön ammattilaisten artikkelit sekä lukijoiden ja kirjailijoiden kommentit.

Ella Airaksinen on selkokielen asiantuntija ja työskentelee Selkokeskuksessa erityisalueenaan selkokirjallisuus. Ari Sainio on selkokielen asiantuntija ja kirjailija, joka on kirjoittanut ja mukauttanut lukuisia selkokirjoja.

Painetun kirjan voit tilata tästä.

Tekijä

Ari Sainio, Ella Airaksinen

Kustantaja

Kehitysvammaliitto ry, Opike

Julkaisuvuosi

2024

Painos

1. painos

Sivumäärä

300

Julkaisumuoto

e-kirja

Tuotenumero

1866

ISBN

978-951-580-819-6