mikaopikeon5

Mikä Opike on?

Oppimateriaalikeskus Opikkeen tehtävänä on edistää elinikäistä oppimista. 

Opike on perustettu vuonna 1988 kehittämään ja tuottamaan materiaaleja opetuksen, kasvatuksen ja kuntoutuksen tueksi. Tuotteemme perustuvat kotimaiseen kehittämistyöhön, jota tehdään yhdessä opetuksen, kasvatuksen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa. Oppimateriaalikeskus Opike on osa Kehitysvammaliittoa, ja Raha-automaattiyhdistys tukee toimintaamme.

näyttelystä2

Tavoitteenamme on antaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille

Tuotekehitystyön ja materiaalituotannon lisäksi koulutamme ammattihenkilöstöä, opastamme tuotteittemme käytössä ja esittelemme tuotteitamme ja toimintaamme alan messu- ja kongressitapahtumissa.  Materiaalituotannon tukena Opikkeessa toimii erilaisia tuotekehitys- ja testausryhmiä, joihin kuuluu sekä erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä että asiantuntijoita.

Teemme myös kansainvälistä yhteistyötä. Työ sisältää kehittämisprojekteja, ulkomaisten tuotteiden muokkaamista Suomen oloihin sopivaksi sekä koulutusta ja konsultointia.

Kehitysvammaliitossa muut yksiköt ovat Kansalaisuusyksikkö ja Saavutettavuusyksikkö. Kansalaisuusyksikkö vastaa tutkimuksesta ja koulutuksesta sekä tekee kehittämis- ja vaikuttamistoimintaa ja viestintää. Myös liiton kirjasto toimii Kansalaisuusyksikön alaisuudessa. Saavutettavuusyksikköön kuuluvat Selkokeskus, Papunet,  Tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus  Tikoteekki.

Tieto- ja viestintätekniikan opetus

Tikas on erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden tieto- ja viestintätekniikkataitojen (tvt) opettamiseen kehitetty pedagoginen koulutusmalli, jonka tavoitteena on tarjota helpompi ja yksilöllisempi tapa oppia tvt-taitoja. Tikaksella on myös oma internetsivustonsa Tikas.fi, joka tarjoaa tietoa Tikas-tuotteista ja -palveluista. Tikas-tuotteita voit tilata kätevästi verkkokaupastamme.

 

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020